sun

U Crikvenici održana prva dječja ronilačka eko-patrola

22. svibnja 2016. - Od ovog vikenda podmorje ispred plaže nazorovog hostela Stoimena u Crikvenici zacijelo je jedno od najčišćih mjesta na našem
Za sigurnost djece brinuli su i članovi Specijalističkog ronilačkog tima pri Uredu za  upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba
Akciji se pridružio i Istok Rodeš, alpski skijaš A muške reprezentacije
Jadranu. Potvrđuju to sudionici prve dječje ronilačke eko-patrole, više od 50 djece iz svih dijelova Hrvatske, koji su u nedjelju, 22. svibnja, aktivno sudjelovala u čišćenju podmorja i plaže na lokaciji dječjeg hostela Stoimena.

Akciju je organizirala podružnica Zagrebačkog holdinga, Vladimir Nazor u suradnji s partnerom – ronilačkim klubom HRVI Nemo Adriatic, s ciljem podizanja svijesti djece i mladih o važnosti održavanja čistoće mora te potrebi da se i ubuduće uključuju u zajedničke aktivnosti za dobrobit sviju.

Djeca u dobi od 7 do 17 godina starosti tako su dobila jedinstvenu prigodu da kroz edukativni dio programa "Sigurnost na moru", pod punom ronilačkom opremom upoznaju čari ronjenja i ljepote hrvatskog podmorja koje trebamo čuvati, a kojima Hrvatska obiluje. 

Za sigurnost djece, uz instruktore i voditelje ronjenja ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, inače članova Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, pobrinuli su se i instruktori Javne vatrogasne postrojbe Zagreb.

U sklopu programa, Mario Valentić, prof. kineziologije i promotor zdravog života, održao je predavanje na temu zdrave prehrane, a s ciljem smanjenja bolesti uzrokovanih lošom prehranom. Djeca su imala priliku i sama naučiti kako pripremiti zdravi obrok.

Na poziv Zagrebačkog holdinga, u akciju se uključio i Hrvatski skijaški savez, te je svojim prvim ronjenjem uz djecu čistio podmorje Istok Rodeš, alpski skijaš A muške reprezentacije.

Značaj ovog projekta prepoznali su Grad Zagreb i gradonačelnik te je ispred Ureda gradonačelnika, prvoj eko-ronilačkoj akciji nazočio i Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Od ove sezone – 7 nezaboravnih dana za djecu i mlade u ljetnom avantura kampu

Ovom akcijom također je najavljen i ljetni avantura kamp podružnice Vladimir Nazor, koji po prvi puta starta od ove sezone. Tijekom sedam dana u nazorovim dječjim odmaralištima u Crikvenici, Savudriji i Dugoj uvali, djecu i mlade od 7 do 18 godina očekuje aktivan odmor za pamćenje – ronjenje, kayak safari, jet-ski safari, rimska noć s gladijatorima, večernja zabava uz ples i druženje ...

Od ponedjeljka, 23. svibnja, nastavlja se i program Škola u prirodi u sklopu kojeg je do sada oko 4.000 djece zagrebačkih osnovnih škola prošlo program sigurnosti na moru i pod morem. Do kraja ove godine još će oko 1.000 djece imati prigodi doživjeti svoj prvi uron pod punom ronilačkom opremom.

U tijeku je upis u naše ljetne programe. Za više informacija o našim programima nazovite brojeve telefona 01/6421 942, 945, 947 i/ili 949.
 

Istražite našu ljetnu ponudu