Zagrebački Holding
EnglishMapa webaLinkovi

Završila provedba jesenskog dijela Škole u prirodi u Crikvenici i Dugoj uvali

Više od 2 500 učenika III. i IV. razreda zagrebačkih osnonih škola sudjelovalo je u programu Škole u prirodi koji Podružnica Vladimir Nazor provodi u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje i zagrebačkim osnovnim školama.
Od početka školske godine 2018./2019. Hostel "Stoimena" u Crikvenici posjetili su učenici Osnovnih škola  Ivana Gorana Kovačića, Trnsko, Nikole Tesle, Augusta Harambašića, Dr.Vinka Žganca, J.J.Strossmayera, OŠ Luka, Dragutina Domjanića, I OŠ Dugave, Sesvetska Sela, Remete, Pantovčak, Stenjevec, Voltino, Granešina, Josipa Račića, Sesvetska Sopnica i Petra Zrinskog, a u Hostelu  "Cvrčak" u Dugoj uvali boravili učenici iz OŠ Mladost, Dr.Vinka Žganca, Žuti brijeg, Grigora Viteza,Sesvetska Sela, Dobriše Cesarića, I OŠ Dugave, Vukomerec i Jelkovec.
Program Škole u prirodi provodi se od 1994. godine i predstavlja petodnevnu terensku nastavu tijekom koje učenici, zajedno sa svojim učiteljicama, umjesto u školskim klupama, nastavni tjedna provode na morskoj obali kako bi se upoznali s osobitostima životinsjkog i biljnog svijeta, te aktivnostima ljudi primorskog kraja.
Osim u učenju, učenici uživaju i u međusobnom druženju kroz sportske, rekreativne i zabavne aktivnosti na otvorenome, te šetnje, izlete i obilaske povijesnih i kulturnih znamenitosti kraja u kojem borave.