Zagrebački Holding
EnglishMapa webaLinkovi

III. EKO PATROLA u Savudriji :-)

 
 
 Tijekom vikenda 2. i 3. lipnja više od 50 djece iz Hrvatske i Slovenije čistilo je Piranski zaljev u Dječjem kampu Veli Jože u Savudriji.
 Međunarodna dječja ronilačka eko-patrola provodi se već treću godinu za redom u organizaciji Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic i Zagrebačkog holdinga, Podružnice Vladimir Nazor, a u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja.
 
 
Djeca u dobi od 7 do 17 godina iz Hrvatske i Slovenije nakon edukativnih radionica o sigurnosti na moru i pod morem te upoznavanja s ronilačkom opremomzajedno s roniocima čistila su lokacije poznatog dječjeg odmarališta.
Posebnost III. Međunarodne dječje ronilačko edukativne eko-patrole je razmjena iskustva s roniocima iz Slovenije koja uvelike pridonosi da se djeca kroz ekologiju educiraju o važnosti očuvanja okoliša i prirode s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju te podizanje svijesti djece i mladih da se  i  ubuduće uključuju u zajedničke aktivnosti  za dobrobit sviju.

 

Kroz edukativni dio programa Sigurnost na moru, u sklopu eko-patrole; osim načina čišćenja podmorja djeca su se imala prilike upoznati s ronilačkom opremom kao i opremom za sigurnu plovidbu, a za njihovu sigurnost su brinuli  ronioci i instruktori ronjenja HRVI Nemo-Adriatic koji su ujedno i članovi  volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba kao i ronioci iz Slovenije; kao i Nazorovi animatori i voditelji koji su ostatk vremena van vode ispunili zabavnim aktivnostima i organiziranim druženjem.
   
 


1.jpg
2.jpg
DSC_1408_.jpg
DSC_1433_stalni.jpg
DSC_1442_.jpg
DSC_1453_stalni.jpg
DSC_1475_stalni.jpg
DSC_1478_tobogan.jpg