Zagrebački Holding
EnglishMapa webaLinkovi

Sportske igre mladih u Savudriji

Sportske igre mladih su najveća sportska amaterska manifestacija za djecu i mlade u Europi. Okupljaju djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta i omogućavaju besplatno sudjelovanje u natjecanjima u 10 sportova. U 21 godinu postojanja okupile su više od 1,2 milijuna sudionika.
Organiziraju se u 3 zemlje u regiji: Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija. Samo u 2017. godini natjecalo se  više od 160.000 sudionika.

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, Hrvatska. Osnovni motiv je bila želja da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u Europi.

Organizirane su pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, te počasnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH.
Potporu Igrama daju eminentna imena iz sportskog, političkog i gospodarskog života: Sir Dave Richards, predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, dok su uloge počasnih dopredsjednika povjerene Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću.
Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje sa sudjelovanjem na državnoj završnici.

Prve dvije smjene Državne završnice održat će se u Savudriji (kamp Veli Jože) od 16.6. do 23.6.2018. godine u sportovima: graničar i atletika (utrka na 60 metara).

Više saznajte na http://igremladih.hr/bs/o-nama/o-sportskim-igrama-mladih