sun

Povijest

Gradska skupština Zagreba 1962. godine osnovala je Vladimir Nazor kao Ustanovu za organizirani odmor djece i mladih. U tu svrhu, sredstvima društvene brige za djecu, sustavno  su podizane poslovne jedinice - hosteli i kamp na obali hrvatskog Jadrana (u Savudriji, Dugoj Uvali, Velom Lošinju, Crikvenici i Skradinu) i planinama (u Skradu i u Kranjskoj gori - sada u državi Sloveniji), a naknadno su Vladimir Nazoru pripojeni hosteli Halugice u Puntu i Grad mladih i Arena u Zagrebu, te Hotel Tomislavov dom i Turistički apartmani Snježna kraljica na Sljemenu.
 
Tijekom 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća odmarališta/hosteli/kamp funkcionirali su kao sastavni dio socijalne politike Grada Zagreba. Bili su mjesto provedbe kvalitetno osmišljenih programa slobodnog vremena za djecu Grada Zagreba u vrijeme ljetnih praznika. Tijekom 90-ih godina 20. st. Vladimir Nazor - danas podružnica Vladimir Nazor postaje mjesto provedbe višednevne terenske nastave pod nazivom Škola u prirodi,  koja se i danas provodi.
 
U svojih skoro već 60 godina postojanja Vladimir Nazor je prošao razne  poslovno organizacijske oblike od ustanove do trgovačkog društva, a danas djeluje kao jedna od podružnica Zagrebačkog holdinga d.o.o.

Istražite našu ljetnu ponudu