Zagrebački Holding
EnglishMapa webaLinkovi

Djeca u prirodi u Gradu mladih

Program „Djeca u prirodi“ u Gradu mladih nastao je temeljem odluke Skupštine Grada Zagreba, u sklopu Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi djece predškolske dobi Grada Zagreba.
 
Suglasnost za provedbu programa dalo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a nadležnost nad njegovom provedbom ima Gradski ured za kulturu, obrazovanje i šport.
 
Nositelj programa je Dječji vrtić Ivane Brlić Mažuranić, a realiziraju ga dječji vrtići Grada Zagreba.
Smještaj i prehrana djece u nadležnosti je Zagrebačkog holdinga, podružnica V. Nazor.
 
Program financira Gradski ured za kulturu, obrazovanje i šport uz minimalnu participaciju roditelja i tijekom 2018. godine obuhvaća ukupno 7 000 zagrebačkih predškolaca.
 

Program "Djeca u prirodi" realizira zadaće odgoja i obrazovanja za održivi razvoj kojim se posebno podržava unaprjeđivanje zdravlja djeteta boravkom i kretanjem u prirodi, osamostaljivanje djece, jačanje njihove emocionalne i socijalne kompetencije.
Namijenjen je djeci pred polazak u školu (šesta godina života) u redovnom programu kao petodnevni (od ponedjeljka od petka), danonoćni boravak djece u Gradu mladih u Granešini, u pratnji matičnih odgojitelja.Više o programu pročitajte na  http://www.vrtic-ivanebrlicmazuranic.zagreb.hr/default.aspx?id=52