Zagrebački Holding
EnglishMapa webaLinkovi

Nazor na Growing Up sajmu radosti bez granica za djecu i roditelje na Zagrebačkom velesajmu


 
 
Sajam je otvorila gospođa Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske i izaslanica premijera Republike Hrvatske Andrije Plenkovića.

"Djeca imaju pravo na kreativni i rekreativni odmor i za to je najvažnija igra. Igra nas podsjeća na djetinjstvo. Djeca u igri uče puno toga, rastu i razvijaju se. Igru treba poticati i za to smo odgovorni mi odrasli, mi roditelji. Za svaku igru potrebne su i igračke i prostor. Ovdje na Zagrebačkom velesajmu u iduća tri dana imamo sve to", naglasila je prilikom otvaranja ministrica Murganić.

Istom prigodom Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma rekla je: "Ovim projektom Zagrebački velesajam daje i specifičnu potporu hrvatskoj potrebi demografske obnove, koja nam je toliko potrebna. Stoga smo ponosni što ćemo do nedjelje u srcu Zagreba imati priliku ugostiti veliki broj djece. Ona su naša dragocjenost. Zato smatramo da je i Zagrebačkom velesajmu kao vodećoj poslovnoj i društvenoj komunikacijskoj platformi Grada Zagreba i Republike Hrvatske i obveza i odgovornost pružiti dobre zabavne i edukativne sadržaje u kojima će naša djeca uživati i razvijati svoje talente, vještine i sposobnosti.“

Tijekom tri dana posjetitelji su imali priliku obići promotivno prodajne prostore, osmišljene edukativne, kreativne i sportske aktivnosti za koje je bilo zaduženo više od stotinu sudionika zabavno - edukacijskog programa.

Veliki broj djevojčica i dječaka okušao se u različitim radionicama: likovnim, kuharskim, vrtlarskim, informatičkim.

Zabavljali su se uz mađioničare, facepainting, učili plesati, gledali dječje predstave i pjevali uz poznata imena poput Zse Zse i Sare Paradžik. Na izložbenom prostoru Zoološkog vrta grada Zagreba upoznali su se sa daždevnjacima i zmijama, naučili kako proizvesti struju iz krumpira te kako škorpioni izgledaju pod UV svjetlosti. 

Svoju prvu knjigu "Planet Nika“ predstavila je najpoznatija hrvatska teen youtuberica sa najviše pratitelja u Hrvatskoj Nika Ilčić dok su zaljubljenici u vlakiće provozali male vlakove na jednoj od najvećih europskih maketa.

Zagrebački holding -  Podružnica Vladimir Nazor predstavila je u sklopu sajma svoje programe za djecu i mlade u dobi od 7 do 17 godina od kojih je najveći interes privukao AVANTURA KAMP koji se održava u Kampu Veli Jože u Savudriji i koji uz uobičajeme Nazorove aktivnosti sadrži poseban program vodenih sportova i atrakcija.