sun

Česta pitanja

Djeci i mladima u dobi od 7 do 17 godina. Nazorovi programi su odličan način za uključivanje djece u društveni život skupine, upućivanje jednih na druge, oslobađanje kreativnosti i pozivanje na akciju.

Istovremeno je to poticaj razvijanju potrebe za kretanjem, trošenjem viška energije igrajući se, učeći i rekreirajući se na otvorenome u mediteranskom, alpskom ili kontinentalnom podneblju, ne zaboravljajući neophodne trenutke odmora.

Djeca i mladi uključeni u Nazorove programe imaju priliku iskusiti:

 • u dobi od 7 do 10 godina – odrastanje uz privremeno odvajanje od mame i tate
 • od 10 do 12 godina – kako vidjeti razlike među djecom i prihvatiti ih, kako ostati svoj, kako izabrati prijatelja
 • od 12 do 17 godina – proživjeti ljepotu življenja u družini, iskusiti što je odgovornost prema sebi i grupi te upućenost jednih na druge

Neposrednim kontaktom s djelatnicima Podružnice Vladimir Nazor (telefonom, e-mailom ili osobnim posjetom Poslovnice u Maksimirskoj 51a) budući je uvijek prvo potrebno provjeriti ima li slobodnih mjesta u programu, a potom i dostaviti podatke o dobi, spolu i interesima djeteta kako bi se isplanirale aktivnosti i uskladile grupe korisnika tijekom boravka po pitanju smještaja i programskih sadržaja.

Po ulasku na popis zainteresiranih za uključivanje, počet će i proces komuniciranja u vezi realizacije naplate i pripreme djeteta za uključivanje u provedbu.

Uplata minimalno 30% predviđenog iznosa cijene programa se smatra sigurnom potvrdom rezervacije. Ostatak do punog iznosa potrebno je platiti do 7 dana prije polaska na putovanje.

Plaćanje je moguće:
 • na rate (Maestro, MasterCard i Visa Zagrebačke banke do 12 rata; Visa Premium te Diners do 6 rata).
 • jednokratno - gotovinom na našim blagajnama u Maksimirskoj 51 ili uplatom na račun Privredne banke Zagreb HR 8623400091410257140 s pozivom na broj koji se dodijeljuje po konačnom odabiru lokacije i termina. Plaćanje je moguće izvršiti internet bankarstvom.

Nazorovi organizirani programi ljetovanja u cijenu imaju uključenu:
- uslugu prijevoza
autobusom na relaciji Zagreb-lokacija-Zagreb
- smještaj u višekrevetnim spavonicama s upotrebom zajedničkih sanitarija
- prehranu na bazi punog pansiona (tri glavna i jedan međuobrok)
- 24-satnu skrb voditelja
- organizaciju sportsko-rekreativnih i kreativno-zabavnih sadržaja
- zdravstvenu zaštitu u objektu ili u suradnji s najbližom zdravstvenom ustanovom
- spasilačku službu na plažama hostela/kampova
- osiguranje od nezgode

U cijenu aranžmana nije uključena Turistička pristojba koju su obavezni platiti svi stariji od 12 godina, ulaznice i izleti, te dodatna putno osiguranje.

Spakirajte odjeće/obuće dovoljno za predviđeni broj dana boravka, higijenski pribor (pastu,četkicu za zube, sapun, šampon, ručnike, češalj, papirnate maramice), opremu za kupanje u moru (kupaći kostim/gaće, ručnik za plažu, kremu za sunčanje, kapu/šešir za zaštitu od sunca).

Obavezno treba ponijeti zdravstvenu iskaznicu. Ako je dijete mlađe dobi, neka ponese i napisanu kućnu adresu i brojeve telefona/mobitela roditelja/staratelja, te omiljnu društvenu igru, knjigu ili igračku (ako želi).

Roditelji djece koja imaju alergijske reakcije na neke vrste namirnica ili zbog zdravlja imaju potrebu za posebnom vrstom prehrane trebaju to obavezno navesti u prijavi kako bismo se na lokaciji mogli pravovremeno pripremiti za adekvatnu uslugu prehrane u skladu sa potrebama djeteta.

Da, čak kada djeca ne žele jesti jer nisu gladna, obavezna su prisustvovati obrocima (osim ako nisu trenutno bolesna).
Jedno od osnovnih pravila ponašanja u programu je biti zajedno s grupom uvijek i svuda, tako da se ono odnosi i na vrijeme obroka budući je to prilika da čitava grupa, zajedno sa svojom voditeljicom/voditeljem u miru porazgovara o iskustvima i aktivnostima prije i poslije obroka, da voditelj/ica ima uvid u prehranu svakog člana/ice grupe te da sazna razloge zbog kojih dijete ne jede i može odgovarajuće reagirati u slučaju potrebe.

Prehrana je organizirana na bazi punog pansiona s tri glavna (doručak, ručak, večera) i jednim međuobrokom (užina), a obroci se poslužuju u prostranim blagavaonicama/restoranima.

Prvog dana boravka u programu, po dolasku na lokaciju, formiraju se grupe za smještaj koje su slične po dobi i spolu.
Spavaonice/sobe su višekrevetne, prilagođene djeci i imaju zajedničke kupaonice.
Od djece se očekuje da brinu o svojim stvarima, urednosti i čistoći kreveta i prostora u kojem borave.

O čistoći osobito vodimo brigu. Spremačice svakodnevno čiste kupaonice i spavaonice od nakupljenog smeća i nečistoće, dok se od djece očekuje samostalno održavanje urednosti kreveta, odjeće i prostora u kojem borave pravovaljanim odlaganjem otpada.

Roditelj/staratelj koji upućuje dijete u program boravka dužan je prije polaska dati obavijest o zdravstvenom stanju djeteta i njegovim navikama. To je potrebno učiniti prilikom prijave/uplate putovanja.

Ukoliko je dijete u terapijskom tretmanu, potrebno je prilikom polaska (uoči ulaska djeteta u autobus) nadležnoj osobi iz Podružnice Vladimir Nazor predati liječničko pismo (povijest bolesti), preporuku liječnika da dijete može putovati te propisanu terapiju (lijekove) za čitavo vrijeme boravka. Brigu o potrebnoj terapiji preuzimaju medicinska osoba u hostelu/kampu i voditeljica/telj skupine u kojoj će dijete boraviti.

U slučaju bolesti ili povrede za vrijeme boravka u hostelu/kampu, voditeljica/voditelj objekta zatražit će medicinsku intervenciju na licu mjesta ili će organizirati prijevoz oboljelog djeteta (vozilom hostela/kampa) u najbližu zdravstvenu ustanovu. O svemu će odmah obavijestiti roditelja/staratelja djeteta i postupati u dogovoru s njima.

Informacije o dolasku možete dobiti:
- u Podružnici Vladimir Nazor, Maksimirska 51, Zagreb
- na tel.: 01/6421 945, 6421 947
-
na  e-mail: nazor@zgh.hr

Radno vrijeme radnim danom od 08:00 do 16:00 sati.

Svi roditelji će prije putovanja dobiti završno pismo u kojem će biti navedene sve bitne informacije i kontakti.

Roditelj/staratelj može telefonirati svome djetetu na telefon hostela/kampa u vrijeme obroka:

 • od 08:30 - 9:30,
 • od 13:00 - 13:30,
 • od 19:00 - 19:30 sati.
 • Hostel STOIMENA
  • Šetalište Vladimira Nazora 75, 51260 CRIKVENICA, p.p. 111,
  • tel.: 091/3563 974
 • Hostel ZLATOKRILA
  • Ulica kaciol 26, 51551 VELI LOŠINJ
  • tel.: 01/6426 630
 • Kamp VELI JOŽE

Istražite našu ljetnu ponudu